De werkgroep Kosmologie

De werkgroep Kosmologie (Kosmogroep) bestaat uit een groep mensen die speciaal geïnteresseerd is in de theoretisch-natuurkundige achtergronden van de sterrenkunde. 
De bijeenkomsten zijn op de tweede maandag van de maand, informatie via e-mail door de coördinator van de werkgroep.

Ruimte en tijd zijn de basiselementen van de kosmos. Maar wat zijn ruimte en tijd eigenlijk? Is ruimte een reëel bestaand iets? Waarom heeft tijd een richting? Zou het universum zonder ruimte en tijd bestaan? Waar komen ruimte en tijd vandaan? Zit er een einde aan ruimte en tijd? Hoe zag het universum er in het begin uit? Waaruit bestaat het? Wat zijn de bouwstenen van de planeten en de sterren. Kortom: Hoe zit de kosmos in elkaar? Dit zijn de vragen waarop de Kosmogroep een antwoord probeert te vinden. Welk onderwerp op een bijeenkomst aan de orde komt wordt in de voorgaande bijeenkomst door de groep bepaald. Interessante websites worden uitgewisseld en ieder lid bestudeert het onderwerp. Soms wordt er in meerdere bijeenkomsten achter elkaar een boek of een tijdschriftartikel besproken.

Pittige kost en veel omvattend. Soms zijn er aan het einde van de avond meer vragen dan antwoorden, maar altijd is er een geanimeerde discussie en er is veel ruimte voor ieders inbreng.

Een grondige kennis van de natuurkunde is geen 'must' om zich bij de groep aan te sluiten. Een gezonde interesse in de kosmos is voldoende om veel plezier te beleven aan de bijeenkomsten van deze groep.

Geïnteresseerd geraakt? Geef je op bij de coördinator: Hans van de Gevel. Je wordt dan op de mailinglist van de Kosmogroep geplaatst en ontvangt een lijst met nog te bespreken onderwerpen. Ook ontvang je een week voor iedere bijeenkomst een uitnodiging met daarin het onderwerp dat aan de orde gaat komen. Wij hopen je spoedig te mogen verwelkomen.

NGC4565_22042009.jpg

Home