Jeugdactiviteiten

Je bent leerling op het basis onderwijs en je vindt sterrenkunde erg interessant. Je hebt er al wat boeken over gelezen maar je wilt er graag wat meer over weten. Op de "Inloopavonden / Praktijkavonden" zijn wij vanaf 20.00 uur open. Eerst wordt er een lezing gegeven door een van onze medewerkers. Je krijgt een interessant verhaal over astronomie te horen en je kunt vragen stellen. Daarna krijg je de gelegenheid om zelf met een telescoop naar de sterren en planeten te kijken. Onze medewerkers zijn in de buurt om je daarbij te helpen maar als je de telescoop zelf kunt bedienen dan mag dat!!! Op onze nieuwe lokatie hebben wij professionele telescopen tot onze beschikking.
Kijk even bij  "Activiteiten" om te zien wanneer de eerstvolgende "Inloopavond / Praktijkavond" is. Je bent van harte welkom bij Corona Borealis op de Breulylaan 3 in Oud Zevenaar

Vragen voor de jeugd

Als je het leuk vindt dan kun je op de "Inloopavond / Praktijkavond" een aantal uitdagende vragen beantwoorden. Onze medewerkers kunnen je helpen om de antwoorden te vinden. Heb je zelf een interessante vraag vul dan het formuliertje in, dan zetten we je vraag op onze website.

Praktijkopdracht ANW

Ben je leerling op het voortgezet onderwijs en heb je astronomie als keuzevak bij ANW dan ben je hier op de juiste plek. Je kunt natuurlijk véél ontdekken via het internet maar voor de praktijk ben je welkom om op een vrijdagavond de sterrenwacht te bezoeken. Je zult versteld staan van de informatie en de kennis die je in onze bibliotheek en bij onze medewerkers aan zult treffen. Vragen staat vrij en je bezoek is een mooie afronding van je praktijkopdracht. Meer info

Lessen sterrenkunde op scholen

De sterrenwacht verzorgt lessen astronomie op scholen in de wijde omgeving. In het najaar van 2008 werden een tiental lessen gegeven aan een geinteresseerde groep leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar van het Montessori-College in Arnhem. Daarnaast werd op een zaterdagavond een bezoek gebracht aan de sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. De lessen werden gegeven door de heer Henk Meuter, een van de enthousiaste en zeer vakbekwame leden van Corona Borealis.

Informatie aanvragen of aanmelden via: vstw.corona.borealis@gmail.com