Spoorzoeken op Mars

Gepubliceerd op 18-10-2013

Persbericht 17 oktober 2013: SONNENBORGH UTRECHT OPENT SPOORZOEKEN OP MARS.

Op donderdag 17 oktober opent Sonnenborgh - museum & sterrenwacht de tentoonstelling Spoorzoeken op Mars. Hoe levensvatbaar is Mars? Deze speurtocht naar leven op Mars kwam tot stand in samenwerking met Mars-onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Inge Loes ten Kate en Maarten Kleinhans. Vanaf 8 jaar en ouder.
In 2012 landde de onderzoeksrobot Curiosity na een reis van 8 maanden en 567 miljoen kilometer op Mars. Het Marswagentje is op zoek naar tekens van vroeger leven op deze planeet. Ben jij hier ook zo nieuwsgierig naar? Kom dan naar Spoorzoeken op Mars van Sonnenborgh! Wat is er eigenlijk nodig voor het ontstaan van leven in de ruimte? Wat zijn de verschillen tussen Aarde en Mars? Wat onderzoeken onze wetenschappers van de Universiteit Utrecht precies op Mars? Leer alles over de Curiosity en eerdere Mars-missies. Vergelijk het weer van de Rode Planeet met ons eigen weer. Maak leven in de ruimte en ontwerp je eigen superdier. Die overleeft het zeker op Mars! Sonnenborgh schrijft speciaal voor de tentoonstelling een wedstrijd uit: Bouw je eigen Curiosity. Wie bouwt het mooiste Marswagentje? Het winnende ontwerp wordt tentoongesteld in het museum! Kijk voor meer informatie op de website van Sonnenborgh. Plus: twee vernieuwde koepels Vanaf 17 oktober opent Sonnenborgh ook twee vernieuwde koepels. Tentoonstellings-teksten en prachtige foto's geven uitleg bij de twee grootste telescopen van Sonnenborgh.

Spoorzoeken op Mars en de vernieuwde koepels zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prof. dr. C.H. Windfonds, het K.F. Hein Fonds, Provincie Utrecht (De Utrechtse Schatkamer) en de Stichting Vrienden van Sonnenborgh.

Terug naar het nieuwsoverzicht