Project Kroonappels

Gepubliceerd op 10-03-2013

NIEUWSBERICHT

Corona Borealis kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

Zevenaar 10 maart 2013 - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Corona Borealis doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Zevenaar. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Corona Borealis benutte deze kans en droeg het project ‘Sterrenkunde lessen en cursussen voor basis en voortgezet onderwijs' voor. Dit initiatief bestaat al jaren en zorgt ervoor dat ieder jaar zo'n 350 leerlingen meer te weten zijn gekomen over de plaats die de Aarde in het heelal inneemt en daardoor een beter begrip hebben gekregen dat we voorzichtig moeten omgaan met de grondstoffen die onze Aarde biedt.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer 30 miljoen euro aan zo'n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Breng Uw stem uit op ons project!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht