Missie Maan

Gepubliceerd op 09-10-2009

De Maan! Alle kinderen kennen hem. Als het helder is kunnen ze hem zien. Soms in volle gedaante, soms half, soms als een dun sikkeltje. Voor kinderen heeft dit hemellichaam altijd een grote aantrekkingskracht. Sommigen dromen zelfs van een bezoekje aan de maan. Maar wat weten ze nu eigenlijk over de maan?

Het project Missie Maan speelt hierop in en wil schoolkinderen in heel Nederland in de week van 8-11 december in de gelegenheid stellen op het schoolplein naar de maan te kijken.

Graag vragen wij uw medewerking  bij dit ambitieuze project. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die in de week van 8-11 december 's ochtends vroeg met een telescoop op het schoolplein willen staan en/of een gastles over de maan willen geven. Binnen uw de KNVWS zijn ongetwijfeld een aantal mensen te vinden die het leuk vinden om op deze manier hun enthousiasme en kennis over sterrenkunde en met name de maan over te brengen aan kinderen. Het is bovendien een unieke gelegenheid om de KNVWS én de schoonheid van het heelal onder de aandacht te brengen van scholen en leerkrachten.

Wij hopen dat wij op uw medewerking kunnen rekenen. In ruil daarvoor vermelden wij uiteraard uw naam en logo op de website www.missiemaan.nl die 15 september live gaat en op alle relevante communicatie rondom het project.

Met vriendelijke groet, 

Ard Hartsuijker ard.hartsuijker@gmail.com (LSPS/CAMRAS) en Peter Perdijk peter.perdijk@gmail.com (JWG) (organisatie vrijwilligers) 

Missie Maan is een gezamenlijk initiatief van ESERO, Netherlands Space Office, NEMO, NOVA, UNAWE, Space Expo, Landelijk Samenwerkende Publiekssterrenwachten, Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart, Jongeren Werkgroep Sterrenkunde, CAMRAS en Stichting De Koepel.

Missie Maan wordt uitgevoerd door science center NEMO 

Terug naar het nieuwsoverzicht