grote drukte tijdens landelijke sterrenkijkdagen

Gepubliceerd op 14-03-2011

Na een artikel over de landelijke sterrenkijkdagen bij de sterrenwacht Corona Borealis in de Volkskrant van 5 maart, is de sterrenwacht op 11 en 12 maart letterlijk overstroomd met bezoekers.

Daarom is besloten om de bezoekers op te delen in twee groepen die afwisselend de presentatie konden bijwonen en door één van de telescopen konden kijken. Het was een uitgelezen avond; het was kraakhelder weer en een ieder heeft de gelegenheid gehad om meerdere objecten aan het firmament te bewonderen.
Het enthousiasme van de bezoekers was enorm en de interesse van de jeugd was indrukwekkend. Tijdens de presentaties en bij de telescopen werden continue vragen gesteld over talloze onderwerpen en hierbij bleken zelfs basisschoolleerlingen al zeer goed geïnformeerd te zijn.
Op een avond als deze wordt duidelijk dat sterrenkunde en kosmologie zich mogen verheugen op de warme belangstelling van een groot publiek.

Zaterdag was de belangstelling niet minder groot, helaas was de hemel nu bedekt met dikke sluierbewolking en alleen de maan en een enkele heldere ster was te ontwaren. We hebben vele bezoekers aangeboden nog eens terug te komen wanneer het weer helder is op een vrijdagavond.

sterrenkijkdagen-1.jpgsterrenkijkdagen-2.jpg
sterrenkijkdagen-corona-2.jpgbart-ko-1.jpg

foto's Jan Adelaar

Terug naar het nieuwsoverzicht