Evenement Triangulum

Gepubliceerd op 08-04-2009

Evenement sterrenkunde in De Kosmos in Apeldoorn op zaterdag 18 april 2009

Geachte dames/heren, 

Het kan u haast niet zijn ontgaan: 2009 is door de VN uitgeroepen tot het internationale jaar van de sterrenkunde. Overal in de wereld, ook in Nederland, vinden dit hele jaar activiteiten plaats om de sterrenkunde onder de aandacht te brengen. 

Ook Triangulum wil hierbij niet achterblijven: in goede samenwerking met basisschool De Kosmos organiseren wij  op zaterdag 18 april a.s. een groot evenement, dat zal worden geopend door wethouder J.C.G. Wegmans van Apeldoorn. 

Het wordt een dagvullend programma met "voor elck wat wils". Zo is er een omvangrijk programma voor kinderen van alle leeftijden met een ballonnenwedstrijd, veel knutselactiviteiten, diverse voordrachten over sterrenkunde, een quiz, waarbij leuke prijzen te winnen zijn en, niet te vergeten, de hele dag (water)raketten lanceren. 

Maar ook volwassenen komen ruimschoots aan hun trekken. Er zijn de hele dag door voordrachten over sterrenkundige onderwerpen, zoals het zonnestelsel, de ontwikkelingen in de ruimtevaart, de bouw en werking van telescopen  en de opbouw van het heelal. Ook vinden er demonstraties plaats in het planetarium waarover de school beschikt.  

Daarnaast is er een tentoonstelling over ruimtevaart en een tentoonstelling waar kinderen de werkstukken laten zien die ze de afgelopen weken hebben gemaakt. 

De dag wordt besloten met een lezing in de arena van de school door Govert Schilling met als titel "Bestaat er buitenaards leven?" 

Kortom, het wordt een dag, waarover nog lang zal worden nagepraat... 

Aan het evenement wordt, behalve door diverse leden van Triangulum, ook meegewerkt door de leerkrachten van De Kosmos en door tal van ouders van de kinderen van de school. Ook de jongerencommissie van de KNVWS speelt een belangrijke rol. 

Voor deze dag nodigen wij u en uw (klein)kinderen van harte uit. De toegang is gratis. Broodjes, koffie en thee zijn (tegen betaling) beschikbaar. 

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur van Triangulum.

Voor actuele informatie over het evenement en andere activiteiten van onze vereniging verwijzen wij naar onze website

 

Terug naar het nieuwsoverzicht