Juli

Geschreven door Karel Wolters

De voorspelbare verschijnselen zoals de Maan bij heldere sterren enz. zijn er deze maand natuurlijk ook. Eigenlijk alle verschijnselen zijn heel goed via internet op te zoeken. Een site die ik zelf regelmatig gebruik, is hemel.waarnemen.com 

Ook namen met astro in de titel geven resultaten.
Dit bericht stuur ik nog even door ivm het verschijnen van komeet Neowise aan onze (late) avondhemel en (vroege) ochtendhemel.
Kijk 's-avonds rond middernacht 24/00 uur in noord-noordwestelijke richting en 's-nachts rond half vier in noord-oostelijke richting.
Van de planeten is deze maand Mercurius als ochtendverschijning van belang. De beste zichtbaarheidsperiode is van 24 juli tot 5 augustus. Aan het eind van de maand komt Mercurius anderhalf uur vóór de Zon op. Ook Venus is in de buurt. Een verrekijker kan goede dienst bewijzen, ook voor het waarnemen van de komeet trouwens. Zoek de planeten boven de oostnoordoostelijke horizon. Veel succes. Clear Skies.

Wij willen Karel Wolters hartelijk danken voor zijn jarenlange bijdrage aan Corona Borealis middels dit maandoverzicht. Hij wist altijd precies te duiden wat voor ons van belang was en waar en wanneer we moesten kijken... Karel, bedankt! 

In het hoofdmenu zullen we per 1-8-2020 een link opnemen naar hemel.waarnemen.com.

Home