Hieronder enkele reacties van bezoekers aan de prachtige totale eclips op 21-8-'17 in de USA

Gerben Verstraete:

Nogmaals bedankt!

Het was geweldig - we hebben het net ten noorden van Claython, GA bekeken - wat een mooi spectacle! 100% volledige verduistering.

Arpad:

Tijdens de eclips geen fotoos gemaakt, heb me geconcentreerd op kijken.

Dit is niet lang voor totality, spooky shadows.

Foto gemaakt in Stanley Idaho.

IMG_2327.JPG

Arjan Weide:

Maandag 21 augustus 2017 om 11:05 uur vertrekt mijn vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Chicago Illinois in Amerika voor een dienstreis. Een uur voordat we zouden landen ging de binnenverlichting aan en kon eindelijk de blinderingen van de kleine vliegtuigraampjes open. Vol spanning probeerde ik met de eclipsbril van coronaborealis.nl naar de zon te kijken, maar de kleine vliegtuigraampjes zitten zo laag dat het me niet lukte om de zon te zien die op het middaguur lokale tijd veel te hoog stond. Door de eclipsbril voor de camera van mijn mobiel (Galaxy S7 Edge) te houden en dan tegen het raam bijna recht naar boven te kijken, lukte het me om een foto te maken van de zon. Het stipje wat verscheen in het zwarte vlak had een hele kleine inkeping aan de rechterkant. Wow het was begonnen! De vrouw naast mij had er wel iets van gehoord maar had geen idee wat er te zien was. De zojuist genomen foto uitvergroot laten zien, wekte haar nieuwsgierigheid. Doordat zij nog verder weg van het raam zat, zou het voor haar helemaal onmogelijk zijn om de zon met de eclipsbril te aanschouwen. Tot ik bedacht om mijn mobiel als een spiegel te gebruiken om vervolgens met de eclipsbril de zonsverduistering te zien. Om beurten konden we op deze manier vanuit het vliegtuig boven de wolken toch direct de zonsverduistering aanschouwen! Al snel daarna werd de landing ingezet en zakten we langzaam door de wolken naar beneden. Door een filmpje te maken kon op sommige plaatsen door het vreemd gekleurde wolkendek de eclips alsnog worden gezien wanneer er net genoeg zonlicht werd tegengehouden. Helaas moest de piloot een bocht maken voor een juiste aanvliegroute naar het vliegveld waarna de landing volgde. Na het verlaten van het vliegtuig volgde nog de douane waardoor helaas het maximum van de gedeeltelijke zonsverduistering (80%-90%) aan me voorbijging. Buiten de terminal kon ik nog het laatste deel van de eclips bekijken. Het steeds dikker wordende wolkendek maakte uiteindelijk na twee uur een eind aan het spektakel.

Bij deze wil ik coronaborealis.nl (en met name Ruud) bedanken voor de service in het leveren van de eclipsbril wat deze geweldige ervaring mede mogelijk heeft gemaakt.

Bedankt!

Groet,

Arjan Weide

Eclipse 2017 America Arjan Weide 2.jpg  Eclipse 2017 America Arjan Weide 3.jpg

Mirjam Breeuwer

Beste stephan,

de eclipsbrillen hebben we op tijd ontvangen. Wij waren op 21 augustus in Mokane, Missouri, dichtbij de plaats waar de eclipsbaan de rivier de Missouri kruist. De wolken waren verdwenen zodat we de gehele verduistering hebben kunnen volgen. In ons gezelschap was ook een (Amerikaanse) sterrenkundige. Zij had een zonnetelescoop bij zich zodat we de eclips ook op die manier konden volgen. Ook had ze een hele stapel eclipsbrillen bij zich, die wij uiteindelijk hebben gebruikt omdat ze de vorm van een bril hadden en dat vonden wij handiger. Het was een onvergetelijke ervaring. De ouders van onze gastheer zien in 2024 de volgende eclips over hun farmland gaan, wij zijn al uitgenodigd...

Ik voeg een paar foto's bij. De laatste laat zien waar alle 50 gasten van de 'Solar Eclips Party' vandaan kwamen. Wij kwamen van het verst weg.

Met vriendelijke groet,

Mirjam Breeuwer

P8213748.JPG  P8213749.JPG  WP_20170821_20_13_47_Pro.jpg