Presentaties 2018

Ons streven is minimaal één presentatie per maand. U kunt zich hier opgeven om zelf een presentatie te geven. Kies één van de astrocafé-avonden voor uw eigen presentatie. -zie agenda-

Op de vrijdagavonden organiseren wij presentaties met aansluitend de mogelijkheid om zelf waarnemingen te doen met onze telescopen. Actualiteiten uit de sterrengids worden zo goed mogelijk gevolgd en er zijn professionele waarnemers aanwezig om begeleiding te geven. Deze avonden worden door veel bezoekers zeer gewaardeerd.

Presentaties 2018

27 april: Frank Vermeulen - De Andomedanevel.
Wie 's avonds bij een donkere en heldere hemel naar het sterrenbeeld Andromeda kijkt kan misschien met het blote oog een zwak nevelachtig vlekje ontwaren. Dit is de Andromedanevel, het dichtstbijzijnde sterrenstelsel. Astronomen hebben ontdekt dat onze Melkweg en de Andromedanevel naar elkaar toe bewegen en ooit zullen ze met elkaar in ‘botsing' komen. Frank Vermeulen toont het publiek wat een sterrenstelsel eigenlijk is en hoe de Andromedanevel een 'zusje' van onze eigen Melkweg genoemd kan worden. Bij helder weer zal uiteraard de grote telescoop van de sterrenwacht op de Andromedanevel gericht worden.

Openingstijden

Geschiedenis van de presentaties


Home